Karithopita Athinaiki

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram bloem
  • 750 gram walnoot
  • 300 gram suiker
  • 120 gram boter
  • 8 ei
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 cakeblik van 5 cm hoog en 30 bij 22 cm
  • Voor de siroop:
  • 360 gram suiker
  • 6 dl water
  • 2 wijnglazen cognac

Instructies

  • Maal de walnoten grof en bewaar 2 eetlepels.
  • Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
  • Meng de boter en suiker tot een crème en voeg één voor één de eidooiers toe.
  • Voeg de helft van het eiwit en de kaneel toe.
  • Voeg geleidelijk het meel, het bakpoeder en de walnoten toe.
  • Voeg als laatste het resterende eiwit toe.
  • Giet het mengsel in een beboterde springvorm, besprenkel met de resterende
  • walnoten en bak in een oven (180°C) 40 minuten.
  • Maak intussen de siroop; voeg de cognac pas toe als de suiker is opgelost en
  • de siroop indikt.
  • Giet de hete siroop over de cake als die uit de oven komt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien de cake koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Griekenland