Karithopita Athinaiki
Ingrediënten
- 750 gram bloem
- 750 gram walnoot
- 300 gram suiker
- 120 gram boter
- 8 ei
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 cakeblik van 5 cm hoog en 30 bij 22 cm
- Voor de siroop:
- 360 gram suiker
- 6 dl water
- 2 wijnglazen cognac
Instructies
- Maal de walnoten grof en bewaar 2 eetlepels.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Meng de boter en suiker tot een crème en voeg één voor één de eidooiers toe.
- Voeg de helft van het eiwit en de kaneel toe.
- Voeg geleidelijk het meel, het bakpoeder en de walnoten toe.
- Voeg als laatste het resterende eiwit toe.
- Giet het mengsel in een beboterde springvorm, besprenkel met de resterende
- walnoten en bak in een oven (180°C) 40 minuten.
- Maak intussen de siroop; voeg de cognac pas toe als de suiker is opgelost en
- de siroop indikt.
- Giet de hete siroop over de cake als die uit de oven komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de cake koud op.