Karnemelk wafels voor de Kerst

Porties: 10 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram boter
  • 80 gram poedersuiker fijne
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 ei
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepel koekkruiden
  • zout
  • deciliter karnemelk
  • 25 gram boter
  • poedersuiker

Instructies

  • 50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren.
  • Eieren er een voor een doorkloppen.
  • Bloem, koekkruiden en zout zeven.
  • Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat.
  • Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen.
  • Wafels invetten, aan een kant met beslag vullen en dichtdoen.
  • Wafels in elektrisch wafelijzer 4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant 3 minuten.
  • Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien.
  • Warm serveren.

Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Ei
    Land van herkomst België
    Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
    Feestdagen etc Kerst