Kastanje-chocoladetaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 300 gram bittere chocolade in kleine brokjes
  • 1 blik gezoete kastanjepuree 400 gr
  • 100 gram gehakte hazelnoten
  • poedersuiker
  • een lage taartvorm doorsnee 26 cm
  • bakpapier

Instructies

  • steunvulling (bijvoorbeeld van oude gedroogde bruine bonen) Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ± 32 cm doorsnee.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg en knijp op knip de rand van het deeg op een leuke manier in.
  • Prik de deegbodem met een vork regelmatig in.
  • Leg het bakpapier met de steunvulling op de deegbodem, bestrijk de deegrand met losgeklopt ei en bak de deegbodem ± 20 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder de steunvulling en het bakpapier en laat de taartbodem op een rooster afkoelen.
  • Maak de vulling.
  • Smelt 200 gr chocolade in een kom boven een pan heet water (au bainmarie).
  • Klop de kastanjepuree los (verwarm hem eventueel een beetje) en meng de puree met de gesmolten chocolade en de fijngehakte noten.
  • Schenk het kastanjemengsel op de afgekoelde deegbodem en laat opstijven.
  • Smelt 100 gr chocolade en strijk die over de afgekoelde vulling.
  • Bestrooi de deegrand met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart