Kerrie-broccolisoep met appel en kruidenroom

      Reacties uitgeschakeld voor Kerrie-broccolisoep met appel en kruidenroom

Kerrie-broccolisoep met appel en kruidenroom

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 appels
  • 150 gr broccoli
  • 35 gr boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 35 gr bloem
  • 7 1/2 dl kippenbouillon
  • 1/2 dl koffieroom
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 4 eetlepels crême fraiche
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snipper de ui.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Smelt de boter en fruit de ui met het kerriepoeder goudgeel en glazig.
  • Roer de bloem erdoor en breng het aan de kook.
  • Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij en breng dit al roerend aan de kook.
  • Voeg de stukjes appel en de koffieroom toe en laat de soep op laag vuur ± 15 minuten koken.
  • Neem 4 eetlepels van de appelstukjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer of wrijf haar door een zeef.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze in ± 7 minuten beetgaar.
  • Roer de peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de achtergehouden appelstukjes over 4 borden en schep de soep erover.
  • Schep in elk bord een flinke lepel kruidenroom.