Kerriesaus van Astrid Veltman

Porties: 4
Voorbereidingstijd 3 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 25 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 1 theelepel kerrie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Smelt de boter in een schenkkan in 30 seconden op HOOG (100%).
  • Klop er met een garde de bloem goed door, gevolgd door de melk, de kerrie en het bouillonpoeder.
  • Breng de saus in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook,
  • klop de saus door en zet de kan nog een keer 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
  • Klop de saus goed door en voeg naar smaak zout en peper toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Magnetron koken / Saus