Amandel-Kersencakejes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 55 g amandelen
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g poedersuiker + extra om te bestrooien
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 450 g kersen zonder pit
  • 100 g kersenjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan gedurende 3 minuten goudbruin en maal het vervolgens fijn in een keukenmachine.
  • Voeg de boter en poedersuiker toe aan de keukenmachine en laat deze draaien.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Voeg tot slot het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe en meng alles goed.
  • Halveer de kersen met een scherp mesje.
  • Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm.
  • Schep in elk cakeje een kleine theelepel jam en druk de gehalveerde kersen in het beslag.
  • Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Bestrooi de cakejes met een beetje poedersuiker voordat je ze serveert.
  • Serveer de cakejes met geklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past perfect bij deze amandel-kersencakejes. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de cakejes mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 17 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Fruit / Nagerecht / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch