Kersenpannenkoekjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flesje pannenkoekenmix naturel 100 g
  • 200 ml melk
  • ½ potje kersen zonder pit op siroop uitgelekt, 350 g
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker 8 g
  • Boter

Instructies

  • Bereid de pannenkoekenmix met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de uitgelekte kersen, kaneel en vanillesuiker toe aan het beslag en meng goed.
  • Vet een gourmetpannetje in met boter.
  • Schep wat beslag in een pannetje van de gourmetset.
  • Keer de pannenkoekjes om als het beslag is gestold en de onderkant goudbruin is, en bak nog even aan de andere kant tot ze gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte mousserende wijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij deze zoete kersenpannenkoekjes. De fruitige en verfrissende smaak van de wijn zal perfect samengaan met de zoetheid van de kersen en de vanillesuiker.

Voedingswaarden

Calories: 140 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch