Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram suiker
- zout
- 100 gram boter in blokjes
- ca. 50 gram pijnboompitten
- ca. 50 gram chocola in kleine stukjes gehakt
Instructies
- Meng het bakmeel met de suiker en het zout.
- Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is.
- Kneed het mengsel daarna snel met een koele hand tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Rol het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik.
- Steek hieruit circa 20 koekjes.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de pijnboompitten en stukjes chocolade iets in (op) het deeg.
- Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: Grof gehakte amandelen of hazelnoten smaken ook heerlijk op de koekjes.