Kersttaart van witte chocolademousse
Ingrediënten
- frambozen- of aardbeiensaus
- taartversiering
- Voor de witte chocolademousse:
- 225 gram goede witte chocolade
- 4 blaadjes witte gelatine
- 6 dl slagroom
- Voor de bruine glazuurlaag:
- 4 eetlepels slagroom
- 1 theelepel honing
- 30 gram bittere chocolade in kleine stukjes
Instructies
- een achthoekige vorm of ronde springvorm van 20 cm, de bodem van de vorm met bakpapier bekleed Witte chocolademousse: Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water.
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
- Verwarm 1 dl slagroom en los hierin van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
- Roer het gelatinemengsel door de chocolade en laat het mengsel onder roeren iets afkoelen.
- Klop 5 dl slagroom stijf en spatel dit door het chocolademengsel.
- Schep de mousse in de vorm en laat hem in de koelkast minstens 3 uur opstijven.
- Bruine chocoladeglazuur:
- Verhit de slagroom met de honing en schenk het mengsel in een dun straaltje op de chocolade.
- Laat de chocolade onder roeren smelten.
- Laat de glazuur iets afkoelen en schenk hem daarna op de witte chocolademousse.
- Beweeg de vorm heen en weer, zodat de glazuur zich goed over de bovenkant van de mousse verdeelt.
- Laat de mousse in de koelkast nog minstens 2 uur opstijven.
- Haal de mousse uit de vorm en garneer met de taartversiering.
- Serveer de mousse in punten gesneden met frambozen- of aardbeiensaus.
- Frambozen- of aardbeiensaus Pureer 500 gr frambozen of aardbeien en zeef de puree eventueel.
- Breng de vruchtenpuree op smaak met het sap van 1/2 citroen en 50 gr
- poedersuiker.