Kervelsoep van Astrid Veltman 2

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • een paar eetlepels boter
  • 5 eetlepel(s) bloem
  • 1.4 liter kalfsbouillon
  • 8 eetlepel(s) kervel alleen zachte takjes, fijngehakt, goed gepakt
  • 3 losgeklopte ei
  • ¼ theelepel peper
  • ½ theelepel zout
  • fijngehakte kervel

Instructies

  • Smelt de boter tot ze begint te borrelen, voeg de bloem toe en fruit de bloem zachtjes al roerend ± 3 minuten (de bloem mag niet kleuren).
  • Voeg geleidelijk de bouillon toe en kook de soep al roerend tot die glad en iets gebonden is.
  • Laat de soep nog 30 minuten koken, roer af en toe.
  • Voeg de kervel toe, laat de soep weer aan de kook komen en laat haar nog 1 minuut doorkoken.
  • Klop de eidooiers op met 1 1/4 dl hete soep; voeg dit mengsel weer aan de soep toe en laat de soep heet worden, maar niet meer koken.
  • Controleer de smaak op peper en zout en garneer de soep met fijngehakte kervel. 

  • Of: dien de soep op met wat zeer fijngesneden knapperige kropsla erover gestrooid.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep