Kheema curry
lamsvlees met kerrie
Ingrediënten
- 2 kleine uien
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram lamsbout plakken
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 eetlepels djinten gemalen komijn
- 1 blikje tomatenblokjes netto 400 gr
- 1 pakje doperwten 300 gr, diepvries
- 1 tablet kruidenbouillon
Instructies
- Pel de uien en snipper ze fijn.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe.
- Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten zachtjes.
- Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen.
- Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de djinten toe en
- laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel er het
- bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt
- sudderen.
- Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade.
Invriestip:
- Dit gerecht kunt u heel goed van tevoren bereiden en invriezen. Ontdooi het
- gerecht in de koelkast in ± 5 uur en zet het vervolgens in ± 15 minuten op
- heel laag vuur. De houdbaarheid na het invriezen is ± 2 maanden.