Kikkererwtensoep met lamsvlees
Een goed gevulde soep, die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten, vankikkererwten, lamsvlees met -bot (zodat de bouillon extra krachtig wordt) en geurigekruiden als koriander, gember en kaneel.
Ingrediënten
- 150 gram kikkerwten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg lamsvlees met bot in stukken
- 2 ui fijngesneden
- 100 gram linzen
- ½ knolselderij in stukjes
- 2 stukjes geschilde gember van 1 cm
- 5 fijngesneden takjes peterselie
- 5 fijngesneden takjes koriander
- 15 draadjes saffraan
- ¼ theelepel kaneel
- 1 kg tomaten fijngesneden ontvelde
- zout
- peper
- 2 eetlepels limoensap
- 4 eetlepels fijngesneden koriander
Instructies
- Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken.
- Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken.
- Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan.
- Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan.
- Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over.
- Serveer de soep met plakjes limoen en dadels.