Kikkererwtensoep met lamsvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Kikkererwtensoep met lamsvlees

Kikkererwtensoep met lamsvlees

Een goed gevulde soep, die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten, van
kikkererwten, lamsvlees met -bot (zodat de bouillon extra krachtig wordt) en geurige
kruiden als koriander, gember en kaneel.
Recept afdrukken
CategorieSoep
porties8
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 150 gr kikkerwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg lamsvlees met bot in stukken
  • 2 ui fijngesneden
  • 100 gr linzen
  • 1/2 knolselderij in stukjes
  • 2 stukjes geschilde gember van 1 cm
  • 5 fijngesneden takjes peterselie
  • 5 fijngesneden takjes koriander
  • 15 draadjes saffraan
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 kg tomaten fijngesneden ontvelde
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim koud water weken.
  • Verhit de olie en bak de stukken vlees en de ui hierin in 5-10 minuten lichtbruin.
  • Voeg de uitgelekte kikkererwten, linzen, knolselderij, gemberwortel, peterselie, koriander, saffraan, kaneel, tomaten, zout, peper en 1 1/2 liter water toe en laat alles op zacht vuur 1 1/2-2 uur koken.
  • Neem het vlees en de gemberwortel uit de pan.
  • Haal het vlees van de botten, snijd het in stukjes en doe die terug in de pan.
  • Breng de soep met zout, peper en limoensap op smaak en strooi er voor het serveren korianderblaadjes over.
  • Serveer de soep met plakjes limoen en dadels.