Kip met yoghurt

Kip met yoghurt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 teentje(s) knoflook gesnipperd
  • 1 UI gesnipperd
  • 1 rode peper gesnipperd
  • 3 kardemompeulen snijd ze open en gebruik de binnenste zaadjes
  • ¼ theelepel(s) korianderpoeder
  • ¼ theelepel(s) komijnpoeder
  • ¼ liter yoghurt
  • handje(s) peterselie geknipt
  • handje(s) muntbladeren geknipt

Instructies

  • Fruit de ui, de knoflook en de peper gedurende drie minuten; doe de komijnpoeder en de koriander erbij en roerbak nog een minuut.
  • Bak in een aparte pan de kip aan alle kanten bruin.
  • Doe hem bij de uien en voeg ook de yoghurt toe, de kardemom en zout en peper naar smaak.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten stoven; bestrooi met peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Afganistan