Kip quenelles

Kip quenelles

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 2 eiwitten
  • 4 dl room
  • 1 ui gehakt
  • 100 gram blauwe kaas
  • 4 eetlepel(s) witte wijn

Instructies

  • Pureer de kip met de eiwitten, 2 deciliter room en peper en zout naar smaak.
  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Maak balletjes met behulp van twee eetlepels en laat die voorzichtig in het water vallen.
  • Pocheer ze 6 minuten, draai ze halverwege om.
  • Roerbak, voor de saus, de uien drie minuten.
  • Doe de wijn erbij en kook deze tot de helft in.
  • Voeg de overgebleven room toe en de kaas en verhit tot de kaas is opgelost.
  • Serveer de quenelles heet met saus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Australië