Kip rijstpannetje

Kip rijstpannetje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 kleine rode groene en gele paprika
  • 1 vleestomaat
  • 500 gram kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) olie
  • zout en zwarte peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 bosje peterselie

Instructies

Voorbereiding:

  • Water met zout in een pan de kook brengen en de rijst in 20 min. hierin beetgaar koken. In
  • een zeef gieten en goed laten uitlekken.
  • De ui snipperen.
  • De paprika`s halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • De tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
  • De kipfilets in grove stukken snijden.
  • De knoflook pellen.

Bereidingswijze:

  • De olie in een grote pan verhitten. De stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken.
  • De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
  • Uit de pan nemen en warm houden.
  • De poter in de pan smelten.
  • Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken.
  • De rijst en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
  • De stukjes kipfilet erop leggen.
  • Het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden.
  • De peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst