Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 kleine rode groene en gele paprika
- 1 vleestomaat
- 500 gram kipfilets
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) olie
- zout en zwarte peper
- ½ tl paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 bosje peterselie
Instructies
Voorbereiding:
- Water met zout in een pan de kook brengen en de rijst in 20 min. hierin beetgaar koken. In
- een zeef gieten en goed laten uitlekken.
- De ui snipperen.
- De paprika`s halveren, schoonmaken en in reepjes snijden.
- De tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
- De kipfilets in grove stukken snijden.
- De knoflook pellen.
Bereidingswijze:
- De olie in een grote pan verhitten. De stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken.
- De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
- Uit de pan nemen en warm houden.
- De poter in de pan smelten.
- Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken.
- De rijst en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
- De stukjes kipfilet erop leggen.
- Het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden.
- De peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.