Kipfilet met 4 kazensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet met 4 kazensaus

 

Kipfilet met 4 kazensaus

Ik moest voor de verjaardag van mijn dochter "proefkoken" en ze wou graag een pastasaus met kipfilet en 4 kazen
Categorie kip, Saus
Keuken Italië
Totale tijd 2 Uren
porties 4
Auteur Els Jonker

Wat gaat er in

  • 500 gram kipfilet
  • zeezout Vers gemalen
  • zwarte peper Vers gemalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1 bolletjes monzarella
  • 20 gram gran Gusto poeder
  • Blaadjes tijm van 2 takjes
  • 3 takjes oregano
  • 3 blaadjes salie

Hoe maak ik het klaar

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Doe er wat vers gemalen zeezout over
  • En wat meer vers gemalen zwarte peper
  • Goed mengen
  • Halveer de prei
  • Snij de helften in wat grovere stukken
  • Pel en snipper de ui
  • Doe de olijfolie op hoog vuur in een wok
  • Bak de kipfiletblokjes goed door
  • Doe als ze bijna gaar zijn de ggesnipperde ui erbij
  • Bak dit nog 3 minuten door
  • Draai dan het vuur zachter
  • Half hoog ongeveer
  • Doe de prei erbij
  • Roerbak weer 5 minuten
  • Voeg de 2 eetlepels mascarpone toe
  • Goed roeren
  • Dan de 2 eetlepels ricotta
  • Blijf goed roeren
  • Pluk het bolletje monzarella in stukjes en doe dat door de pastasaus
  • Doe dan de 20 gram gran Gusto erdoor
  • Haal de blaadjes van de tijm en doe het door de saus
  • Snipper de oregano en doe het door de saus
  • Snipper de blaadjes salie en doe ze door de saus
  • Vind je de saus te dik dan kun je hem aanlengen met iets melk

Tips / Opmerkingen

Wij aten er tortellini con carne bij maar het kan met iedere andere pasta