Kipkroketten van Astrid Veltman v4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 3 dl kippenbouillon
  • 100 gr gaar kleingesneden kip
  • 25 gr fijngehakte gekookte ham zonder vet
  • Peper
  • zout
  • 3 gestoofde kleingesneden champignons
  • 1 ei
  • Paneermeel

Instructies

  • Smelt de boter, voeg de bloem droog toe en schenk er daarna, al roerend, langzaam de bouillon bij.
  • Vermeng de saus met het kippenvlees, de ham en de champignons en breng de ragoût op smaak met peper en zout.
  • Strijk de ragoût uit op een bord en laat koud worden.
  • Vorm met 2 lepels 8 kroketten.
  • Wentel deze door paneermeel en vorm ze op tafel bij.
  • Haal de kroketten door het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
  • Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken en schik ze, op een geplooid servetje, op een warme vleesschaal.
  • Leg er een toefje verse peterselie bij, of bak de peterselie in het frituurvet en knip er boven de kroketten kleine stukjes af.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Snack