Kipspiesen met kormasaus
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 4 ananas
- 1 zak paprika
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 pot Indiase currysaus (korma, 400 ml)
Instructies
- Satéstokjes in water weken.
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Ananas laten uitlekken en in stukken snijden.
- Kipfilethaasjes en ananas om en om aan satéstokjes prikken en met zout en peper bestrooien.
- Kipspiesen met 1 eetlepel olie bestrijken en in 10 minuten in grillpan bruin en gaar roosteren (of op barbecue).
- Paprika's schoonmaken en in repen snijden.
- In braadpan rest van olie verhitten en paprika 3 minuten bakken.
- Kormasaus erdoor roeren en geheel 15 minuten zachtjes laten sudderen.
- Kipspiesen met kormasaus en rijst serveren.