Klassieke erwtensoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram varkenspoot zonder vel
  • 250 gram zuurkoolspek
  • 400 gram erwten
  • 1 ½ liter water
  • 2 ui
  • 2 prei
  • ½ knolselderij
  • 1 runderrookworst
  • zout peper
  • fijngeknipte selderij

Instructies

  • Breng de varkenspoot, het zuurkoolspek, de spliterwten en 1 theelepel zout met het water aan de kook en laat dit op laag vuur ± 2 uur trekken.
  • Neem het vlees uit de pan en snijd het fijn.
  • Schenk de bouillon in een andere pan, pureer de erwten en voeg de bouillon er weer bij.
  • Snipper de uien en snijd de preien in dunne ringen.
  • Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  • Kook de groenten 20 minuten met de erwtenpuree mee en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Wel de rookworst 20 minuten, snijd hem in plakjes en voeg die samen met het vlees aan de soep toe.
  • Bestrooi de soep met flink wat fijngeknipte selderij.
  • Dien haar in diepe borden op en geef er (stok)brood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------