Knapperige karbonade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 scharreleieren
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 50 g paneermeel
  • 4 haaskarbonades
  • 4 eetlepels Bak & Braad vloeibaar

Instructies

  • Klop de eieren met het paprikapoeder en peper en zout naar smaak los in een diep bord.
  • Strooi het paneermeel in een ander diep bord.
  • Wentel de karbonades eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel.
  • Druk het paneer met de vlakke hand goed aan.
  • Verhit het vloeibare bakvet in een ruime koekenpan en bak de karbonades op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin en in ± 20 minuten op een laag vuur gaar.
  • Keer ze regelmatig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappeltjes met bieslook aardappelmix en roergebakken witlof.

Wijnadvies:

Bourgogne Pinot Noir
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees