Knapperige Wafelrolletjes

Knapperige wafelrolletjes met honing en kaneel, goudbruin gebakken en opgerold, geserveerd op een bord met een kop thee – perfect bij de koffie of thee.

Knapperige Wafelrolletjes

Knapperige, zelfgemaakte wafelrolletjes, snel te maken met een heerlijke honing- en kaneelsmaak. Perfect voor bij de thee!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram meel
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels honing
  • Snufje kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Smelt de boter, suiker en honing in een pannetje.
  • Laat het mengsel lichtbruin worden en haal het van het vuur.
  • Voeg het meel en de kaneel toe aan het mengsel en roer goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep een eetlepel deeg op de bakplaat en maak ronde vormpjes.
  • Verspreid het deeg goed uit voor een dunne laag.
  • Laat voldoende ruimte tussen de deegrondjes.
  • Bak de koekjes 10 minuten in de oven, of totdat ze lichtbruin zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven zodra ze verkleuren.
  • Rol de koekjes snel op zodra ze uit de oven komen.
  • Als de koekjes te stijf zijn om te rollen, zet ze dan nog enkele seconden terug in de warme oven.
  • Geniet van je heerlijke wafelrolletjes!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de wafelrolletjes met een kop thee of koffie voor een extra moment van genieten.
Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn past goed bij de zoete smaken van de wafelrolletjes.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1 g | Vet: 5 g | Zout: 0.02 g | Sugar: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden