Knoflook-korianderrijst met kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. 
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. 
  • Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. 
  • Maak de shii-takes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheut olie toe en wok de plakjes knoflook snel lichtbruin. 
  • Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken. 
  • Wok in de "knoflook"olie de kipblokjes en de roerbakgroenten 8 minuten. 
  • Wok dan de shii-take 2 minuten mee. 
  • Schep de hete rijst en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok het geheel nog heel even. 
  • Schep de plakjes knoflook erdoor.
  • Verdeel de knoflook-korianderrijst met kip over 4 kommen of borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Naturel en Sambal Manis en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: In plaats van kip kun je tofublokjes of biefstuk gebruiken. Als je voor biefstuk gaat, kun je die beter even apart wokken, want dat is eerder klaar (in ca. 3 minuten) dan de groenten. Voeg de gebakken biefstuk met de rijst toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters