Knoflook-korianderrijst met kip
Ingrediënten
- 100 gram shii-take paddestoelen
- 300 gram kip
- 800 gram roerbakgroenten
- Conimex Woksaus Knoflook Koriander
- Conimex Ketjap Asin
- 300 gram rijst
- Conimex Wok Olie
- 4 teentjes knoflook
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
- Maak de shii-takes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheut olie toe en wok de plakjes knoflook snel lichtbruin.
- Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Wok in de "knoflook"olie de kipblokjes en de roerbakgroenten 8 minuten.
- Wok dan de shii-take 2 minuten mee.
- Schep de hete rijst en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok het geheel nog heel even.
- Schep de plakjes knoflook erdoor.
- Verdeel de knoflook-korianderrijst met kip over 4 kommen of borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Naturel en Sambal Manis en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: In plaats van kip kun je tofublokjes of biefstuk gebruiken. Als je voor biefstuk gaat, kun je die beter even apart wokken, want dat is eerder klaar (in ca. 3 minuten) dan de groenten. Voeg de gebakken biefstuk met de rijst toe.