Knolselderijrösti met kastanjechampignons en geitenkaas
Ingrediënten
- 450 / 500 g knolselderij geschild en geraspt
- 2 tl citroensap
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 sjalotten geschild en in plakken gesneden
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl koriander gekneusd
- 100 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden
- 175 g stevige geitenkaas in plakken gesneden
- peper & zout
- peterselie
Instructies
- Hussel de geraspte knolselderij en de citroensap in een kom door elkaar.
- Een eetlepel olie in koekenpan verhitten, sjalotjes toevoegen en bak 5 minuten totdat de uien glazig zijn en licht bruin.
- Roer de komijn en korianderzaden erdoor en bak nog 1 minuut.
- Kastanjechampignons toevoegen en nog 3 minuten bakken totdat de champignons zacht beginnen te worden.
- Van het vuur nemen en in de kom met de knolselderij overbrengen.
- Vervolgens de overige twee eetlepels olie verhitten en het knolselderijmengsel bakken bij laag
- vuur ca 8 minuten totdat de onderkant bruin begint te kleuren en de knolselderij zacht wordt.
- Plaats een grote vuurbestendige platte schaal over de pan heen, keer snel om of laat de rösti zachtjes in de schaal glijden.
- Ook de onderkant van de rösti bakken todat knolselderij gaar is.
- Plaats de plakkken geitenkaas boven op de rösti en zet het geheel onder de grill totdat de kaas gaat bubbelen.
- Strooi peterselie erop.
- Heet opdienen.