Koeé Lapis Djawa
gestoomde 2 kleurencake
Ingrediënten
- 1 liter dikke santen
- ½ liter dunne santen
- 675 gram tapiocameel
- 750 gram witte basterdsuiker
- 150 gram rauwe rijstebloem
- 3 pakjes vanillesuiker
- rode kleursel siroop
- 3 theelepel zout
Instructies
- De suiker in de dunne santen even opkoken tot de suiker opgelost is en dan laten afkoelen.
- Hierin de rijstebloem, tapiocameel en dikke santen mengen, zout en vanillesuiker toevoegen.
- Dit mengsel in tweeën verdelen, waarvan 1 gedeelte met rode kleursel.
- Daarna een bakblik met wat olie insmeren en in de stomer zetten.
- Het water in de stomer eerst laten koken en dan het beslag kopje na kopje erin doen.
- Ongeveer 3 tot 5 min. 1e laag laten stomen voordat men aan de volgende laag begint.
- Is het bakblik vol, dan nog een half uur na laten stomen.
- Opletten dat er steeds voldoende water in de stomer zit.