Koeé Lapis Djawa

gestoomde 2 kleurencake
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter dikke santen
  • ½ liter dunne santen
  • 675 gram tapiocameel
  • 750 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram rauwe rijstebloem
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • rode kleursel siroop
  • 3 theelepel zout

Instructies

  • De suiker in de dunne santen even opkoken tot de suiker opgelost is en dan laten afkoelen.
  • Hierin de rijstebloem, tapiocameel en dikke santen mengen, zout en vanillesuiker toevoegen.
  • Dit mengsel in tweeën verdelen, waarvan 1 gedeelte met rode kleursel.
  • Daarna een bakblik met wat olie insmeren en in de stomer zetten.
  • Het water in de stomer eerst laten koken en dan het beslag kopje na kopje erin doen.
  • Ongeveer 3 tot 5 min. 1e laag laten stomen voordat men aan de volgende laag begint.
  • Is het bakblik vol, dan nog een half uur na laten stomen.
  • Opletten dat er steeds voldoende water in de stomer zit.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Nagerecht
Land van herkomst Indonesië