Koffie anders
Ingrediënten
- 300 ml volle melk
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 125 gram pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 8 kopjes espresso
- 150 ml Baileys of coffee cream
garnering:
- geraspte chocolade of chocoladevlokken of cacao
Instructies
- Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat hem net niet koken.
- Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
- Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
- Klop de slagroom stijf.
- Zet 4 glazen klaar.
- Maak de espresso en giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
- Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
- Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.