Koffie Granita
Geniet van deze verfrissende koffie granita, een ideaal nagerecht voor warme dagen. Simpel te maken met slechts een paar ingrediënten!
Equipment
- Coupe glazen
- kookpan
Ingrediënten
- 2 eetlepels oploskoffie
- 50 gram suiker
- 1½ dl koud water
- 1 dl water
- Citroenschil stuk
Instructies
- Breng de suiker met 1 dl water en de citroenschil al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Laat de suikerstroop nog 2 minuten koken.
- Los van het vuur af de oploskoffie erin op.
- Voeg 1½ dl koud water toe en laat de siroop helemaal afkoelen.
- Verwijder de citroenschil.
- Laat het mengsel in een ijsmachine of in de diepvries bevriezen.
- Roer de massa in de diepvries iedere 20 minuten met een vork door elkaar om grote ijskristallen te voorkomen.
- Verdeel de granita over 2 glazen coupes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze granita is heerlijk te combineren met een frisse salade of een lichte maaltijd. Wijnadvies:
Combineer met een lichte, frisse witte wijn of een ijskoude cappuccino voor een complete ervaring.
Deze granita is heerlijk te combineren met een frisse salade of een lichte maaltijd. Wijnadvies:
Combineer met een lichte, frisse witte wijn of een ijskoude cappuccino voor een complete ervaring.