Kokos banaan pannenkoeken
(Bengaals dessert)
Ingrediënten
- 5 rijpe bananen
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels bruine rietsuiker
- 2 eieren
- zout
- 100 gram kokos geraspte
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 dl melk en of kokosmelk
- boter
Voor het garnituur:
- rietsuiker
- geraspte kokos
Instructies
- Prak de bananen fijn met het citroensap en 1 eetlepel rietsuiker.
- Klop de eieren schuimig met de resterende suiker.
- Voeg zout toe en meng er de fijngeprakte bananen door.
- Voeg de kokos toe.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en doe ze bij het mengsel.
- Voeg de melk toe en meng tot een soepel deeg, dat als een lint van de lepel loopt.
- Laat een klontje boter smelten in een pan en bak er pannenkoekjes van 13-14 cm diameter in.
- Serveer de kokos-banaanpannenkoekjes opgerold of dichtgeplooid, eventueel met wat extra kokosrasp en rietsuiker en een kopje koffie of thee.