Kokos banaan pannenkoeken

(Bengaals dessert)
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 rijpe bananen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels bruine rietsuiker
  • 2 eieren
  • zout
  • 100 gram kokos geraspte
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 dl melk en of kokosmelk
  • boter

Voor het garnituur:

  • rietsuiker
  • geraspte kokos

Instructies

  • Prak de bananen fijn met het citroensap en 1 eetlepel rietsuiker.
  • Klop de eieren schuimig met de resterende suiker.
  • Voeg zout toe en meng er de fijngeprakte bananen door.
  • Voeg de kokos toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en doe ze bij het mengsel.
  • Voeg de melk toe en meng tot een soepel deeg, dat als een lint van de lepel loopt.
  • Laat een klontje boter smelten in een pan en bak er pannenkoekjes van 13-14 cm diameter in.
  • Serveer de kokos-banaanpannenkoekjes opgerold of dichtgeplooid, eventueel met wat extra kokosrasp en rietsuiker en een kopje koffie of thee.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst India