Kokosflensjes (glutenvrij)
Flinterdunne, zoete kokosflensjes met een heerlijke vulling van kokos, kaneel en bruine suiker.
Ingrediënten
- 75 g glutenvrije bloem of rijstmeel
- 2 dl dunne kokosmelk
- 1 ei losgeroerd
- 1 mespuntje zout
- 3-5 el ghee of geklaarde boter
- 50 g gedroogde geraspte kokos klapper
- 1½ tl kaneel
- 2 el bruine basterdsuiker
Instructies
- Meng de bloem, kokosmelk, ei en zout tot een glad beslag.
- Laat het beslag 15 minuten rusten.
- Klop het beslag nogmaals op en bak er 8 flinterdunne flensjes van in een pan met weinig ghee.
- Meng in een kom de kokos, kaneel en suiker.
- Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer goed door.
- Herhaal dit nogmaals en laat het mengsel 5 minuten rusten.
- Bestrijk de warme flensjes met het kokosmengsel en rol ze op.
- Serveer de flensjes direct op voorverwarmde bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct als nagerecht.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g
