Kokosflensjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g bloem glutenvrije of rijstmeel
  • 2 dl kokosmelk dunne
  • 1 ei losgeroerd
  • 1 mespuntje zout
  • 4 eetlepel(s) ghee of geklaarde boter
  • 50 g kokosmelk gedroogde geraspte / klapper
  • tl kaneel
  • 2 eetlepel(s) basterdsuiker

Instructies

  • Maak van bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag.
  • Laat het beslag een kwartiertje staan en klop het dan nog even op.
  • Bak er in weinig ghee of geklaarde boter 8 flinterdunne flensjes van.
  • Schep in een kom kokos, kaneel en suiker door elkaar.
  • Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer alles goed door.
  • Sprenkel daarna opnieuw 3 eetlepels kokend water erover en roer alles opnieuw door elkaar.
  • Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer het dan nogmaals door.
  • Bestrijk de warme flensjes met het mengsel.
  • Rol de flensjes daarna op.
  • Presenteer ze op kleine voorverwarmde bordjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken