Kokosgehaktballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 ei
  • ½ zakje nassikruiden
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 30 gram boter
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels hot satésaus pot
  • 2 ½ dl runderbouillon tablet

Instructies

  • Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, de nassikruiden en de kokos en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit de boter en bak de balletjes in ± 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Neem de balletjes uit het bakvet, voeg de satésaus, de bouillon en de bosuitjes toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  • Serveer de saus met de balletjes bij de stamppot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees