Konijn met saliesaus en druiven
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 50 gram boter
- 300 gram spekblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook gehakt
- 150 ml droge witte wijn
- ½ pot wildfont
- 125 ml crème fraiche
- 20 pitloze witte druiven
- zakje Italiaanse kruidenmix Helft van de blaadjes salie uit het zakje fijngesneden
Instructies
- Bouten met zout en peper bestrooien.
- In braadpan boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.
- Bouten uit depan nemen.
- In bakvet spekblokjes, ui en knoflook 3 min. roerbakken.
- Wijn, fond en salie toevoegen en aan de kook brengen.
- Vuur lager en bouten terug in de pan.
- Afgedekt 1 uur en 15 min. gaarstoven.
- Bouten in warme schaal leggen en in oven (175 graden) of onder alufolie warm houden.
- Stoofvocht op hoog vuur tot helft inkoken.
- Crème fraiche en druiven er door en 2min zachtjes doorwarmen.