Konijn met saliesaus en druiven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 50 gram boter
  • 300 gram spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • ½ pot wildfont
  • 125 ml crème fraiche
  • 20 pitloze witte druiven
  • zakje Italiaanse kruidenmix Helft van de blaadjes salie uit het zakje fijngesneden

Instructies

  • Bouten met zout en peper bestrooien.
  • In braadpan boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.
  • Bouten uit depan nemen.
  • In bakvet spekblokjes, ui en knoflook 3 min. roerbakken.
  • Wijn, fond en salie toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur lager en bouten terug in de pan.
  • Afgedekt 1 uur en 15 min. gaarstoven.
  • Bouten in warme schaal leggen en in oven (175 graden) of onder alufolie warm houden.
  • Stoofvocht op hoog vuur tot helft inkoken.
  • Crème fraiche en druiven er door en 2min zachtjes doorwarmen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk