Konijn met savooiekool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stukken konijn
  • zout peper
  • 1 savooiekool
  • 1 liter gevogeltebouillon

Voor de saus:

  • 1 sjalot
  • 20 gr boter
  • 1 koffielepel maïsmeel
  • 3 dl bouillon
  • 1 eetlepel mosterd

Instructies

  • Kruid de stukken konijn met peper en zout.
  • Maak de kool schoon en snijd hem fijn.
  • Maak in het geperforeerde mandje van de stoompan een bed van koolreepjes en leg de stukken konijn erop.
  • Verwarm de gevogeltebouillon in het onderste deel van de stoomkoker en laat het konijn en de kool 40 minuten op stoom koken.
  • Pel voor de saus de sjalot, hak hem en fruit hem in de boter.
  • Bestrooi met het maïsmeel, leng aan met de bouillon en voeg er de mosterd bij.
  • Laat de saus op zacht vuur 10 minuten indikken.
  • Omring het konijn met de kool en serveer met de saus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België