Kruidige Konijnenragout met Witte Wijn en Tomaat
Een rijke Franse stoofpot met konijn, witte wijn, tomaat en verse kruiden. Perfect voor een herfstige maaltijd met kleine frietjes of stokbrood.
Equipment
- Grote cocotte of braadpan
- Snijplank en mes
Ingrediënten
- 2 kleine konijntjes elk in 8 stukken verdeeld
- 100 g gezouten spek in dobbelsteentjes
- 6 sjalotten versnipperd
- 25 g meel
- 1 groot glas droge witte wijn
- 1,5 liter water of bouillon
- 1 kruidenbosje peterselie, tijm, basilicum
- 4 tomaten gewassen en ontpit
- 40 g boter
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel gehakt bieslook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd het spek in dobbelsteentjes en stoof deze in een mengsel van boter en olie in een cocotte.
- Haal het spek uit de pan en zet apart.
- Verdeel de konijntjes in stukken en braad deze in dezelfde pan rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en voeg de gesnipperde sjalotten toe.
- Bak tot ze goudgeel zijn.
- Strooi het meel over de sjalotten en roer goed door tot het meel bruin kleurt.
- Giet de witte wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Voeg het spek, de stukken konijn en het kruidenbosje toe.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
- Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de pan.
- Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees mals is.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper indien nodig.
- Bestrooi de stoofpot vlak voor het opdienen met gehakte peterselie en bieslook.
- Serveer met kleine frietjes of chips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Combineer met een frisse salade of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Gebruik dezelfde droge witte wijn voor de bereiding en als begeleidende drank. Aanbevolen wijnen zijn een Muscadet of Graves.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
