Korianderchutney

Korianderchutney van Worldcook

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos(jes) groene koriander geknipt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 groene pepers gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • ½ theelepel(s) cayennepeper
  • ½ theelepel(s) garam masala

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een mooie saus ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Chutney komt van het Indiase woord “chatni”, hetgeen “sterk gekruid” betekent. Doorgaans wordt het gemaakt van stukjes fruit, suiker, azijn en pepers en/of andere specerijen. Chutney is lekker bij oosters eten maar ook bij kaas (in plaats van mosterd).
Vanuit deze definitie zou korianderchutney helemaal geen chutney moeten heten, het bevat geen suiker en is niet gekookt, maar ja, het heet hier nu eenmaal zo.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Bangladesh / Nepal