Kottsoppa

Zweedse vleessoep
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 900 gram soepvlees
  • 3 liter water
  • 2 grote wortelen in blokjes gesneden
  • 1 witte knol in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • 1 grote ui bestoken met 2 kruidnagels
  • 2 gesneden sjalotten of preitjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

  • Doe het vlees in een grote pan en voeg het water toe.
  • Breng het aan de kook en schuim het af.
  • Voeg zout toe, matig het vuur en laat het ±2 uur trekken.
  • Haal het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en doe deze terug in de soep.
  • Voeg de wortel, knol, bleekselderij, ui en sjalotten of prei toe en breng op smaak met peper.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Zweden