Koud bakken Madeleien mandarijnentaart

Koud bakken Madeleien mandarijnentaart

Deze taart smaakt heerlijk fris. Als je zelf gelei/jam maakt van mandarijn of sinaasappel dan kun je hiervan een laagje op de bodem aanbrengen. Je hebt dan maar 2 blikjes mandarijntjes nodig. Heb je dit niet in huis ? Neem dan 3 blikjes mandarijntjes, ze zorgen voor een heerlijk frisse smaak in de taart.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram boudoir koekjes lange vingers
  • 100 gram boter
  • 8 madeleines
  • 3 blikjes Mandarijntjes
  • 9 gelatine blaadjes of agar agar
  • 500 gram griekse yoghurt
  • 400 ml slagroom
  • 75 gram poedersuiker
  • Scheutje vanille extract

Instructies

  • Laat de gelatine blaadjes alvast weken in koud water.
  • Smelt de boter en maal de boudoir koekjes zeer fijn.
  • Meng dit onder elkaar en bedek hiermee de bodem van je springvorm.
  • Verdeel het geheel mooi egaal uit en duw de koekjes iets aan.
  • Zet de bodem in de diepvries.
  • Neem het eerste blikje mandarijntjes en schenk deze in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Deze mandarijntjes (zonder sap) pureer je alvast.
  • De andere blikjes mandarijntjes schenk je nu ook in de zeef, laat ze uitlekken en houd ze apart.
  • Neem de yoghurt en meng hier de mandarijnen puree onder.
  • Klop de slagroom met het poedersuiker en een scheutje vanille extract tot een stevige maar lobbige massa, dus niet geheel stijf kloppen.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en verwarm ze kort totdat ze zijn gesmolten. Voeg deze nu bij de yoghurt.
  • Voeg de slagroom toe en meng alles met een spatel onder elkaar.
  • Leg nu een laag op de koekjes bodem.
  • Verdeel een paar mandarijntjes erover.
  • Houd nog voldoende mandarijntjes over voor de decoratie van de taart.
  • Schenk dan de rest van de yoghurt erover.
  • Strijk mooi egaal uit en klop eens lichtjes met de springvorm op het aanrecht.
  • Zet de taart nu een half uurtje in de diepvries.
  • Neem de taart uit de diepvries en steek nu de Madeleines in de taart.
  • Ze zullen nu niet meer wegzakken.
  • Verdeel de resterende mandarijntjes over de taart en zet de taart terug in de diepvries tot ze mooi stevig is.
  • Als je dat wilt kun je nog wat poedersuiker over de Madeleines strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst België