Koud bakken Madeleien mandarijnentaart
Deze taart smaakt heerlijk fris. Als je zelf gelei/jam maakt van mandarijn of sinaasappel dan kun je hiervan een laagje op de bodem aanbrengen. Je hebt dan maar 2 blikjes mandarijntjes nodig. Heb je dit niet in huis ? Neem dan 3 blikjes mandarijntjes, ze zorgen voor een heerlijk frisse smaak in de taart.
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram boudoir koekjes lange vingers
- 100 gram boter
- 8 madeleines
- 3 blikjes Mandarijntjes
- 9 gelatine blaadjes of agar agar
- 500 gram griekse yoghurt
- 400 ml slagroom
- 75 gram poedersuiker
- Scheutje vanille extract
Instructies
- Laat de gelatine blaadjes alvast weken in koud water.
- Smelt de boter en maal de boudoir koekjes zeer fijn.
- Meng dit onder elkaar en bedek hiermee de bodem van je springvorm.
- Verdeel het geheel mooi egaal uit en duw de koekjes iets aan.
- Zet de bodem in de diepvries.
- Neem het eerste blikje mandarijntjes en schenk deze in een zeef en laat ze uitlekken.
- Deze mandarijntjes (zonder sap) pureer je alvast.
- De andere blikjes mandarijntjes schenk je nu ook in de zeef, laat ze uitlekken en houd ze apart.
- Neem de yoghurt en meng hier de mandarijnen puree onder.
- Klop de slagroom met het poedersuiker en een scheutje vanille extract tot een stevige maar lobbige massa, dus niet geheel stijf kloppen.
- Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en verwarm ze kort totdat ze zijn gesmolten. Voeg deze nu bij de yoghurt.
- Voeg de slagroom toe en meng alles met een spatel onder elkaar.
- Leg nu een laag op de koekjes bodem.
- Verdeel een paar mandarijntjes erover.
- Houd nog voldoende mandarijntjes over voor de decoratie van de taart.
- Schenk dan de rest van de yoghurt erover.
- Strijk mooi egaal uit en klop eens lichtjes met de springvorm op het aanrecht.
- Zet de taart nu een half uurtje in de diepvries.
- Neem de taart uit de diepvries en steek nu de Madeleines in de taart.
- Ze zullen nu niet meer wegzakken.
- Verdeel de resterende mandarijntjes over de taart en zet de taart terug in de diepvries tot ze mooi stevig is.
- Als je dat wilt kun je nog wat poedersuiker over de Madeleines strooien.