Kroatische appelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 geschilde en in stukjes gesneden zachtzure appels
  • 4 in kleine blokjes gesneden sneetjes oud brood zonder korst
  • 5 dl water
  • 5 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje kaneel

Instructies

  • Doe de stukjes appel met het water, het citroensap, het zout en de kaneel in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes appel ± 10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.
  • Pureer het appelmengsel in een mixer-blender of door een roerzeef.
  • Smelt 25 gr van de boter in een pan en roer er de bloem door.
  • Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de witte wijn toe tot een licht gebonden geheel is ontstaan.
  • Voeg de gepureerde appels toe en roer alles dooreen en laat de appelsoep door en door warm worden.
  • Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak hierin de blokjes brood rondom mooi bruin en knapperig.
  • Serveer de appelsoep, bestrooid met de blokjes gebakken brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Soep
Land van herkomst Kroatië