Kruiden Pepergelei

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 3 rode spaanse pepers
  • 2,5 deciliter appelsap
  • 125 gram geleisuiker speciaal
  • 8 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden

Instructies

  • Paprika wassen. In heel kleine stukjes snijden.
  • Spaanse pepers wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden.
  • Appelsap, paprika en Spaanse pepers aan de kook brengen.
  • Ongeveer 10 minuten zachtjes laten trekken.
  • Geleisuiker erdoor roeren.
  • Opnieuw aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken.
  • Van vuur af peterselie en bieslook erboven fijnknippen.
  • Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
  • Laten afkoelen.
  • Af en toe doorroeren, zodat paprika, Spaanse peper en kruiden niet naar beneden zakken.
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Voor het gebruik de kruiden-pepergelei nogmaals doorroeren en in een schaaltje doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus