Kruiden Pepergelei
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 3 rode spaanse pepers
- 2,5 deciliter appelsap
- 125 gram geleisuiker speciaal
- 8 takjes peterselie
- 10 sprietjes bieslook
- 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
Instructies
- Paprika wassen. In heel kleine stukjes snijden.
- Spaanse pepers wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden.
- Appelsap, paprika en Spaanse pepers aan de kook brengen.
- Ongeveer 10 minuten zachtjes laten trekken.
- Geleisuiker erdoor roeren.
- Opnieuw aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken.
- Van vuur af peterselie en bieslook erboven fijnknippen.
- Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
- Laten afkoelen.
- Af en toe doorroeren, zodat paprika, Spaanse peper en kruiden niet naar beneden zakken.
- Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
- Voor het gebruik de kruiden-pepergelei nogmaals doorroeren en in een schaaltje doen.