Kruidige aardappeltjes 3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g aardappels vastkokende (bv Nicola)
  • zout
  • peper
  • 8 knoflookteentjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bouquet garni tijm, marjolein, basilicum en rozemarijn
  • 1 mespuntje nootmuskaat vers geraspte

Instructies

  • Schil en was de aardappelen.
  • Snij ze in blokjes.
  • Doe ze in een pan met kokend zout water en kook ze 5 minuten.
  • Giet ze af en laat ze drogen.
  • Pel de knoflook en snij elk teentje in vieren.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Bak hierin, onder voortdurend roeren, de aardappels en knoflook ca. 8 minuten.
  • Was de kruiden en dep ze droog.
  • Verwijder de dikkere stengels en snij de blaadjes klein.
  • Strooi de helft van de kruiden over de aardappels.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de aardappelen in 10-15 minuten goudbruin.
  • Laat wat vet uitlekken en wrijf de pan schoon.
  • Doe de aardappelen er weer in en draai het vuur laag.
  • Roer de overgebleven kruiden en de nootmuskaat erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Let op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt hij bitter.

Variatietip:

Vervang de gemengde kruiden door 2 eetlepels gehakte verse peterselie en 4 kleingesneden lente uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten