Kruidige appelbeignets met geitenkaas

AllerHande december 2003 Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 grote appels bijv. Elstar
  • 1 citroen geperst
  • 150 g zachte geitenkaas bijv. Bettinne Blanc
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 eetlepel(s) vloeibare honing
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • olie om te frituren (plantaardig)

Instructies

  • Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden.
  • Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap.
  • In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper.
  • Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel.
  • Afdekken met andere helft.
  • In frituurpan olie verwarmen.
  • Eieren splitsen.
  • In kom dooiers met karnemelk loskloppen.
  • Al kloppend bakmeel en ½ theelepel zout toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen.
  • Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken.
  • Appelbeignets in 4-5 minuten met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Beignets direct eten of laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Appelbeignets eventueel 10 minuten in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Kaas / Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch