Kruidige appelbeignets met geitenkaas
AllerHande december 2003
Snel te maken
Ingrediënten
- 6 grote appels bijv. Elstar
- 1 citroen geperst
- 150 g zachte geitenkaas bijv. Bettinne Blanc
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 eetlepel(s) vloeibare honing
- versgemalen zwarte peper
- 2 eieren
- 250 ml karnemelk
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- olie om te frituren (plantaardig)
Instructies
- Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden.
- Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap.
- In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper.
- Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel.
- Afdekken met andere helft.
- In frituurpan olie verwarmen.
- Eieren splitsen.
- In kom dooiers met karnemelk loskloppen.
- Al kloppend bakmeel en ½ theelepel zout toevoegen en tot glad beslag kloppen.
- Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen.
- Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken.
- Appelbeignets in 4-5 minuten met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- Beignets direct eten of laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Appelbeignets eventueel 10 minuten in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.