ruidnootjes tiramisu

Kruidnootjes tiramisu

In het kader van Italy meets Holland een variatie op het bekende Italiaanse dessert tiramisu. Met een Nederlandse twist: kruidnootjes. Eenvoudig vanwege het beperkte aantal ingrediënten en in korte tijd klaar te maken. In de maanden november en december zijn de kruidnootjes (die bijna altijd abusievelijk pepernoten worden genoemd) overal te koop.
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 5 eetlepel(s) suiker
  • 150 gram kruidnootjes
  • flinke scheut Amaretto
  • 1 kop sterke koffie

Instructies

  • Zet een kop sterke koffie (b.v. espresso, eventueel met oploskoffie).
  • Doe dit in een schaaltje en voeg een flinke scheut Amaretto toe.
  • Voor de kids kun je in plaats van Amaretto een koffiesiroop (amandel) gebruiken en is het raadzaam om de koffie minder sterk te maken.
  • Laat de koffie iets afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig, maar niet stijf.
  • Voeg de mascarpone toe.
  • Wanneer het mengsel naar jouw gevoel iets te dik is, kun je gerust een flinke scheut melk toevoegen.
  • Dompel telkens een paar kruidnoten kort in de koffie en verdeel ze over de glazen.
  • Verdeel hierover een flinke lepel van het mascarponemengsel.
  • Verdeel hierover wederom een paar in de koffie gedompelde kruidnoten en verdeel het overgebleven mascarponemengsel over de glazen.
  • Laat de tiramisu een aantal uren opstijven in de koelkast.
  • Garneer voor het opdienen de glazen met wat cacao en een paar extra pepernoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Echte zuipschuiten zullen het waarderen wanneer er nog een scheutje Amaretto overheen wordt geschonken…..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië / Nederland