Kweepeerjam

Kweepeerjam

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kweeperen
  • 1 kg suiker of geleisuiker
  • eventueel appels

Instructies

  • Geleisuiker is weliswaar duur, maar heeft een kortere kooktijd nodig, waardoor U energie spaart.
  • Als U geleisuiker gebruikt, moet U in ieder geval de aanwijzingen op het pakje opvolgen.
  • Van de rijpe kweeën wordt de "wol" met een doek verwijderd.
  • Dan worden de vruchten zonder ze te schillen - want in de schil zit het meeste aroma - in kleine stukjes gesneden en met zo veel water op het vuur gezet, dat de vruchten zijn bedekt.
  • Als de vruchten tot brij zijn gekookt, worden ze door een haren zeef gewreven.
  • Vervolgens wordt de suiker toegevoegd.
  • Onder voortdurend roeren wordt het geheel tot de jamproef* gekookt, in de voorverwarmde Weck glazen gegoten en 10 minuten bij 90° C ingemaakt.
  • Ook een heerlijke jamvariant is kweeperen met appels in de verhouding 2:1.
  • * Als een druppel jam op een koud bord stijf is zonder een waterrandje als die is afgekoeld.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Fruit