Mhaans kari
Lamscurry
Ingrediënten
- 500 gram lamsschouder of -bout zonder bot
- 100 gram ghee
- 1 grote ui gesnipperde
- 2 teentjes knoflook gesnipperde
- 2 theelepels koriander gemalen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn gemalen
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 verse groene chilipeper ontpit en gehakt
- ½ theelepel chilipoeder
- 3 dl water
- 1 theelepel zout
Instructies
- Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm; verwijder vetranden en zenen.
- Smeltde ghee in een grote pan met dikke bodem en bak de blokjes vlees snel aan alle kanten bruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de ghee en in een kom en zet even apart.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
- Roer de kruiden, chilipeper en -poeder erdoor en roerbak 3 minuten.
- Doe het vlees terug, voeg het water en zout toe en laat 45-60 minuten zacht koken tot het vlees gaar is.
- Kook met deksel als u een curry met veel saus wenst, zonder deksel als de curry droog moet zijn.
- Serveer warm.