Mhaans kari

Lamscurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsschouder of -bout zonder bot
  • 100 gram ghee
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 2 teentjes knoflook gesnipperde
  • 2 theelepels koriander gemalen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 verse groene chilipeper ontpit en gehakt
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 3 dl water
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm; verwijder vetranden en zenen.
  • Smeltde ghee in een grote pan met dikke bodem en bak de blokjes vlees snel aan alle kanten bruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de ghee en in een kom en zet even apart.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
  • Roer de kruiden, chilipeper en -poeder erdoor en roerbak 3 minuten.
  • Doe het vlees terug, voeg het water en zout toe en laat 45-60 minuten zacht koken tot het vlees gaar is.
  • Kook met deksel als u een curry met veel saus wenst, zonder deksel als de curry droog moet zijn.
  • Serveer warm.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst India