Lamsjus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bouquet aangevuld met 1 dwars knoflook
  • 10 jeneverbessen
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ liter rode wijn
  • scheutje water
  • 2 dl lamsjus
  • klontjes boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet 21/2 kg lamsbotten in roomboter aan.
  • Voeg 500 gr bouquet, aangevuld met 1 dwars doorgesneden en ongepelde bol knoflook, 10 jeneverbessen, 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn toe en bak die even mee.
  • Blus af met 1/2 liter rode wijn en voeg zoveel water toe dat de botten onder staan.
  • Breng aan de kook, schuim af en laat minstens 4 uur trekken.
  • Zeef de lamsjus door een fijne zeef en kook tot 3/4 in.
  • Neem 2 dl van deze lamsjus, monteer met een paar klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.
  • U kunt een flinke hoeveelheid maken. Vries de rest van de lamsjus in porties in.
  • In de vriezer blijft de jus minstens 1 jaar goed.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus