Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 12 lamskotelet enkele
- 1 dl yoghurt
- 100 gram oude kaas geraspt
Voor de marinade:
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) dille fijngeknipte / diepvries
- 1 tl paprikapoeder
- 2 dl retsina Griekse wijn met harsgeur
Instructies
- Snipper de uien en de knoflook.
- Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
- Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en paprika ca. 3 minuten zachtjes.
- Roer de tomatenpuree, dille en het paprikapoeder erdoor en bak dan nog eens ca. 3 minuten.
- Schep de helft van het uimengsel in een (steel)pan, voeg de retsina, peper en zout naar smaak toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de marinade daarna weer afkoelen.
- Leg de koteletjes in een schaal, schenk de marinade erover en laat het geheel daarna afgedekt minsten 8 uur marineren.
- Roer de yoghurt en geraspte kaas door de rest van het uimengsel en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
- Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
- Rooster de koteletjes in ca. 8 minuten rosé.
- Keer ze af en toe.
- Serveer met de Paprika- kaassaus