Lamskoteletjes met Paprika-Kaassaus

Lamskoteletjes met Paprika-Kaassaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 lamskotelet enkele
  • 1 dl yoghurt
  • 100 gram oude kaas geraspt

Voor de marinade:

  • 2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) dille fijngeknipte / diepvries
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 dl retsina Griekse wijn met harsgeur

Instructies

  • Snipper de uien en de knoflook.
  • Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
  • Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en paprika ca. 3 minuten zachtjes.
  • Roer de tomaten­puree, dille en het paprikapoeder erdoor en bak dan nog eens ca. 3 minuten.
  • Schep de helft van het uimengsel in een (steel)pan, voeg de retsina, peper en zout naar smaak toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de marinade daarna weer afkoelen.
  • Leg de koteletjes in een schaal, schenk de marinade erover en laat het geheel daarna afgedekt minsten 8 uur marineren.
  • Roer de yoghurt en geraspte kaas door de rest van het uimengsel en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpa­pier.
  • Rooster de koteletjes in ca. 8 minuten rosé.
  • Keer ze af en toe.
  • Serveer met de Paprika- kaassaus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vlees