Lamskroon met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijs

Lamskroon met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijs

Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsrack

Marinade:

  • Een scheutje Marsala
  • Een scheutje lichte sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Rasp en sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels honing
  • ½ eetlepel gehakte rozemarijn
  • Grof gemalen peper naar smaak
  • Grof gemalen zeezout naar smaak
  • Takjes rozemarijn voor decoratie
  • 2 bosjes radijs
  • Klontje roomboter
  • Peper/zout naar smaak
  • 3 koolrabi’s
  • Een scheutje olijfolie
  • Grof zeezout

Instructies

Geroosterde Lamskroon:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bind ze als een kroon met een stukje touw aan elkaar.
  • Bestrijk de kroon royaal aan alle kanten met de marinade, plaats ze op een ovenrooster en bestrooi met grove peper en zout.
  • Bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten.
  • Gegrilde Koolrabi:
  • Schil de 3 koolrabi’s en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter.
  • Meng de plakken met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout.
  • Zet de grillplaat aan of schuif ze bij de lamsrack in de oven.
  • Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.

Gesmoorde Radijs:

  • Verwijder het blad van de radijsjes, laat een halve centimeter groen zitten.
  • Was ze en smoor ze zachtjes gedurende circa 5 minuten.
  • Breng ze op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees