Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo lamsrack
Marinade:
- Een scheutje Marsala
- Een scheutje lichte sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- Rasp en sap van ½ citroen
- 4 eetlepels honing
- ½ eetlepel gehakte rozemarijn
- Grof gemalen peper naar smaak
- Grof gemalen zeezout naar smaak
- Takjes rozemarijn voor decoratie
- 2 bosjes radijs
- Klontje roomboter
- Peper/zout naar smaak
- 3 koolrabi’s
- Een scheutje olijfolie
- Grof zeezout
Instructies
Geroosterde Lamskroon:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bind ze als een kroon met een stukje touw aan elkaar.
- Bestrijk de kroon royaal aan alle kanten met de marinade, plaats ze op een ovenrooster en bestrooi met grove peper en zout.
- Bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten.
- Gegrilde Koolrabi:
- Schil de 3 koolrabi’s en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter.
- Meng de plakken met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout.
- Zet de grillplaat aan of schuif ze bij de lamsrack in de oven.
- Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.
Gesmoorde Radijs:
- Verwijder het blad van de radijsjes, laat een halve centimeter groen zitten.
- Was ze en smoor ze zachtjes gedurende circa 5 minuten.
- Breng ze op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Sugar: 20 g