Lamskroon met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijs

      Geen reacties op Lamskroon met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijs

Lamskroon met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijs

Categorie met vlees
porties 7
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 1 kg lamsrack
  • scheutje Marsala
  • scheutje lichte sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 citroen rasp en sap er
  • 4 eetlepels honing
  • 0,5 eetlepel rozemarijn gehakte
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bindt de rack als een soort van kroon met een stukje touw aan elkaar. Bestrijk de kroon daarna royaal aan alle kanten met de marinade, zet ze op een oven rooster en bestrooi met de grove peper en zout.
  • Afbakken in circa 15-20 minuten.

Ingrediënten koolrabi

  • 3 koolrabi’s
    scheutje olijfolie
    grof zeezout

Bereiding

  • Schil de 3 koolrabi’s en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter en vermeng ze met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout. Zet de grilplaat aan, of schuif ze bij de lamsrack in de oven. Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.

Ingrediënten radijs

  • 2 bosjes radijs
    klontje roomboter
    peper/zout naar smaak

Bereiding

  • Haal het blad van de radijsjes, maar laat een halve centimeter groen zitten. Was ze, smoor ze circa 5 minuten zachtjes aan en breng ze op smaak met peper en zout.