Lamsschotel met broccoli

Porties: 3 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsbout zonder been
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram bloem
  • liter crême fraiche
  • 150 gram broccoli
  • 125 gram courgette
  • ½ bosje lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • ½ theelepel tijm gedroogde
  • ½ liter bouillon
  • peper

Instructies

  • Snijd het vet en de eventuele vliesjes van het vlees en maak er blokjes van.
  • Verhit de olie en bak het vlees rondom bruin.
  • Stuif de bloem erover, bak die even mee en roer er dan de bouillon door.
  • Voeg de crème fraîche toe, leg het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.
  • Maak de broccoli schoon en snijd er kleine roosjes van.
  • Schil de dikkere broccolistengels en snijd ze in plakjes.
  • Maak de courgette schoon, halveer hem eventueel overlangs en snijd hem in plakjes.
  • Maak de voorjaarsuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Doe de groenten na 45 minuten bij het vlees en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken.
  • Pel de knoflook en knijp de teentjes in de pan uit.
  • Breng het gerecht op smaak met zout, peper en tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees