Lamsvlees op z’n Hongaars

Een rustieke houten plank met gesneden lamsvlees op z'n Hongaars, omringd door gestoofde uien, tomaten en een schaaltje ansjovisboter, geserveerd met saus en verse kruiden op een donkerblauw servet.

Lamsvlees op z’n Hongaars

Mals lamsvlees met pittige paprika en een hartige ansjovisboter, perfect voor liefhebbers van de Hongaarse keuken.
Porties: –+
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

IngrediΓ«nten

  • 1 zadelstuk lamsvlees ontbeend
  • 1 blik ansjovisfilets
  • 200 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el paprika
  • 1 el cognac
  • 12 kleine tomaten
  • 3 uien
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Bestrijk het vlees met olie en paprika en leg het in een ovenschaal.
  • Braad 30 minuten op 180Β°C.
  • Stoof de uien en tomaten apart met een beetje olie.
  • Prak de ansjovis met knoflook en boter tot een pasta.
  • Smeer het lamsvlees in met de ansjovisboter en bak nog 10 minuten.
  • Schik de groenten op een schaal en houd warm.
  • Deglaceer de ovenschaal met cognac en een beetje water en laat inkoken tot een saus.
  • Serveer het vlees met de groenten en saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met aardappelpuree of rijst.
Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals Saint-Emilion.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 50 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieΓ«n Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Hongarije
Jaargetijde: Herfst / Winter