Lasagne van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden ui
  • 1 wortel in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes
  • 1 geplet teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram mager rundergehakt
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 21/2 dl vleesbouillon tablet
  • 400 gram gepelde tomaten blik
  • zout peper, nootmuskaat
  • 1 pakje béchamelsaus 100 gr, Grand’Italia
  • 1 liter melk
  • 250 gram lasagnevellen
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten zachtjes in de olie.
  • Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en ± bak die 4 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de tomaten met het vocht toe en laat in ± 20 minuten tot een dikke saus inkoken.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook de lasagnevellen in kokend water met zout ± 4 minuten voor.
  • Schep 1/3 deel van de tomatensaus in de ovenschaal en bedek die met lasagnevellen.
  • Verdeel daar béchamelsaus over (de pasta moet goed zijn bedekt).
  • Herhaal deze handelingen tweemaal, eindig met tomatensaus.
  • Verdeel er de kaas over en bak de lasagne ± 30 minuten in het midden van de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië