Lasagne met gekonfijte eend

Lasagne met gekonfijte eend

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 vellen lasagne afhankelijk van de grootte van de schaal (à 10)
  • 50 gram emmentaler kaas geraspt
  • 2 gekonfijte eend
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 40 cl melk
  • el crème fraîche
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 cl witte wijn
  • 40 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • tijm
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pluk het vlees van de gekonfijte eenden poten.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.

Tomatensaus:

  • Verhit 1 el. olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui.
  • Voeg de knoflook, wat tijm, zout en peper toe.
  • Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
  • Laat tot de helft inkoken.
  • Meng het geplukte vlees door de tomatensaus.

Bechamelsaus:

  • Laat in een steelpannetje de boter smelten.
  • Zodra de boter is uit gebruist voeg dan de bloem toe.
  • Roer met een houten spatel de bloem goed door de boter zodat de boter de bloem opneemt. Laat een paar minuten garen.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer steeds goed door met een garde zodat je geen klontjes krijgt.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met wat zout en peper.

Opbouw schotel:

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Giet in een ovenschaal een dun laagje bechamelsaus en bekleed deze met lasagnevellen.
  • Giet hierover de helft van de tomatensaus.
  • Bekleed deze weer met lasagnevellen.
  • Giet hier weer wat bechamelsaus over.
  • Bekleed deze weer met lasagnevellen.
  • Giet hier de rest van de tomatensaus over.
  • Dek deze af met de laatste laag lasagnevellen.
  • Giet hier de rest van de bechamelsaus over.
  • Verdeel de 2 soorten kaas over de schaal.
  • Zet de schaal in de oven en laat 25 tot 30 minuten gratineren.
  • Wel opletten dat de kaas niet verbrandt!
  • Verdeel de lasagne over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Pasta